Szczupak w białym sosie
  • 45 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • szczupak - 1.5 kilogramów
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
  • wywar z włoszczyzny - 3 szklanki
  • kwaśna śmietana - 3 łyżki
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. 1,5 kg szczupaka opraw, przypraw Delikatem Knorr i odstaw na cały dzień.
  2. Przygotuj wywar z włoszczyzny.
  3. Nasolonego szczupaka ułóż w garnku, zalej wywarem i gotuj około pół godziny na wolnym ogniu, po czym wyjmij. 
  4. Stwórz sos - w powstałym bulionie rozprowadź śmietanę i Fix Knorr, dodaj odrobinę soku z cytryny i zagotuj.
  5. Gorącego szczupaka ułóż na półmisku i zalej sosem.
  6. Podawaj z ubitymi lub smażonymi ziemniakami.