Szlachetny żurek z kozim serem - VIDEO

2


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
bulion warzywny750 mililitrów
Żurek szlachetny z chrzanem Knorr1 opakowanie
ser kozi3 plastry
jajka przepiórcze lub zwykłe6 sztuk
boczek3 plastry
szalotka2 sztuki
wino białe100 mililitrów
kwaśna śmietana1 łyżeczka
gałązka świeżego majeranku1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, następnie obierz i przekrój wzdłuż na połówki.
Krok 2
Plastry szynki ułóż na pergaminie i upiecz na chrupko w piekarniku lub na patelni.
Krok 3
Boczek posiekaj drobno i podsmaż w garnku, a następnie dodaj pokrojoną w piórka szalotkę i gałązkę majeranku. Całość zalej winem i odparuj je.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z bulionem i wlej do garnka. Zagotuj.
Krok 5
Zmniejsz ogień, dodaj ser i wymieszaj. Zupę gotuj jeszcze 5 minut. Gotowy żurek podawaj z ugotowanymi jajkami oraz chipsami z szynki. Udekoruj kwaśną śmietaną.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl