| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kostkę Knorr rozetrzyj z połową oliwy, w miseczce, na pastę. |
| Krok 2 |
| Z udźca wytnij mniejsze kawałki, po 6-8 dekagramów każdy i rozbij delikatnie tłuczkiem. |
| Krok 3 |
| Następnie natrzyj mięso pastą z kostki Knorr i odstaw na 30 minut. |
| Krok 4 |
| Chleb skrop pozostałą oliwą i posyp ziołami prowansalskimi. |
| Krok 5 |
| Sznycle oraz chleb grilluj kilka minut z obu stron. Mięso powinno być soczyste, a chleb mocno rumiany i chrupiący. |
| Krok 6 |
| Po grillowaniu przełóż mięso na talerz. Chleb pokrusz palcami na małe kawałki i wymieszaj go z posiekaną natką pietruszki. Sznycle podawaj posypane chrupiącą chlebową kruszonką. |