Przygotowanie |
Krok 1 |
Kostkę Knorr rozetrzyj z połową oliwy, w miseczce, na pastę. |
Krok 2 |
Z udźca wytnij mniejsze kawałki, po 6-8 dekagramów każdy i rozbij delikatnie tłuczkiem. |
Krok 3 |
Następnie natrzyj mięso pastą z kostki Knorr i odstaw na 30 minut. |
Krok 4 |
Chleb skrop pozostałą oliwą i posyp ziołami prowansalskimi. |
Krok 5 |
Sznycle oraz chleb grilluj kilka minut z obu stron. Mięso powinno być soczyste, a chleb mocno rumiany i chrupiący. |
Krok 6 |
Po grillowaniu przełóż mięso na talerz. Chleb pokrusz palcami na małe kawałki i wymieszaj go z posiekaną natką pietruszki. Sznycle podawaj posypane chrupiącą chlebową kruszonką. |