Sznycel cielęcy z grilla
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • udziec cielęcy - 400 gramów
  • Bulion cielęcy Knorr - 1 sztuka
  • Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr - 1 łyżka
  • kromki chleba pszennego z chrupiącą skórką - 4 sztuki
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • oliwa - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Kostkę Knorr rozetrzyj z połową oliwy, w miseczce, na pastę.
  2. Z udźca wytnij mniejsze kawałki, po 6-8 dekagramów każdy i rozbij delikatnie tłuczkiem.
  3. Następnie natrzyj mięso pastą z kostki Knorr i odstaw na 30 minut.
  4. Chleb skrop pozostałą oliwą i posyp ziołami prowansalskimi.
  5. Sznycle oraz chleb grilluj kilka minut z obu stron. Mięso powinno być soczyste, a chleb mocno rumiany i chrupiący.
  6. Po grillowaniu przełóż mięso na talerz. Chleb pokrusz palcami na małe kawałki i wymieszaj go z posiekaną natką pietruszki. Sznycle podawaj posypane chrupiącą chlebową kruszonką.