Sznycel cielęcy z grilla

3


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
udziec cielęcy400 gramów
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
zioła prowansalskie1 łyżka
kromki chleba pszennego z chrupiącą skórką4 sztuki
natka pietruszki1 pęczek
oliwa0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Kostkę Knorr rozetrzyj z połową oliwy, w miseczce, na pastę.
Krok 2
Z udźca wytnij mniejsze kawałki, po 6-8 dekagramów każdy i rozbij delikatnie tłuczkiem.
Krok 3
Następnie natrzyj mięso pastą z kostki Knorr i odstaw na 30 minut.
Krok 4
Chleb skrop pozostałą oliwą i posyp ziołami prowansalskimi.
Krok 5
Sznycle oraz chleb grilluj kilka minut z obu stron. Mięso powinno być soczyste, a chleb mocno rumiany i chrupiący.
Krok 6
Po grillowaniu przełóż mięso na talerz. Chleb pokrusz palcami na małe kawałki i wymieszaj go z posiekaną natką pietruszki. Sznycle podawaj posypane chrupiącą chlebową kruszonką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl