Przygotowanie |
Krok 1 |
Pietruszkę, seler i marchew pokrój w kostkę o boku 2 cm. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Warzywa umieść w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą oraz dopraw. Piecz przez 20 minut. |
Krok 2 |
Mięso pokrój w medaliony, rozbij lekko tłuczkiem i dopraw Przyprawą do żeberek Knorr. |
Krok 3 |
Smaż mięso, aż będzie rumiane z obu stron, przełóż na bok. |
Krok 4 |
Na tą samą patelnie daj duże kawałki grzybów. |
Krok 5 |
Po chwili smażenia dodaj pokrojony w paski boczek. |
Krok 6 |
Wlej śmietankę, dodaj mięso i całość duś ok. 10 minut, aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z pieczonymi warzywami. |