Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami

60


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
polędwiczki wieprzowe400 gramów
Przyprawa do żeberek Knorr1 opakowanie
pietruszka200 gramów
seler100 gramów
marchew200 gramów
mieszane grzyby400 gramów
boczek100 gramów
śmietanka150 mililitrów
sól do smaku1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
oliwa z oliwek60 mililitrów
olej do smażenia1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Pietruszkę, seler i marchew pokrój w kostkę o boku 2 cm. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Warzywa umieść w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą oraz dopraw. Piecz przez 20 minut.
Krok 2
Mięso pokrój w medaliony, rozbij lekko tłuczkiem i dopraw Przyprawą do żeberek Knorr.
Krok 3
Smaż mięso, aż będzie rumiane z obu stron, przełóż na bok.
Krok 4
Na tą samą patelnie daj duże kawałki grzybów.
Krok 5
Po chwili smażenia dodaj pokrojony w paski boczek.
Krok 6
Wlej śmietankę, dodaj mięso i całość duś ok. 10 minut, aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z pieczonymi warzywami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl