Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso oczyść z błon i żył, a następnie rozklep na cienkie płaty. |
Krok 2 |
Jajka połącz z mlekiem i dodaj przyprawę do mięsa. Wszystko razem dokładnie rozmieszaj. Przyprawa wymieszana z jajkami równomiernie rozprowadzi się na kotlety podbijając ich smak. |
Krok 3 |
Rozklepane mięso oprósz najpierw w mące. Następnie zanurz w jajkach i obtocz w bułce tartej pomieszanej z czerstwą bułką pokrojoną w kostkę. |
Krok 4 |
Na rozgrzany na patelni tłuszcz do smażenia. wyłóż kotlety i smaż je z obu stron na złoty kolor. Na koniec kotlety ułóż na papierowym ręczniku aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Gotowe kotlety podawaj z sosem. |
Krok 5 |
W misce połącz musztardę z miodem, sokiem wyciśniętym z jednej cytryny oraz z posiekanym koperkiem. |