Przygotowanie |
Krok 1 |
Gruszkę obierz, usuń gniazdo nasienne, pokrój w drobną kosteczkę. Do garnka wrzuć mrożoną żurawinę, cukier, pokrojoną gruszkę oraz przyprawy: cynamon, goździki, otartą skórkę z pomarańczy oraz wyciśnięty z niej sok. Wszystko razem nastaw na małym gazie. Gotuj cały czas mieszając, aż odparuje połowa płynu. W miedzy czasie przygotuj sznycle. |
Krok 2 |
Mięso pokrój w cienkie płaty, ułóż pomiędzy dwie warstwy foli spożywczej, rozbij na cienko, oprósz solą i pieprzem. |
Krok 3 |
Chleb tostowy pokrój w drobna kostkę, umieść w kielichu blendera i zmiksuj razem z natką pietruszki i orzechami. |
Krok 4 |
Płaty mięsa oprósz w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i zmiksowanym chlebie. |
Krok 5 |
Na rozgrzaną patelnie wlej Ramę, aby mięso nie straciło swojej lekkości i było wyjątkowo soczyste i aromatyczne. Poczekaj aż z powierzchni tłuszczu znikną bąbelki, będzie to oznaczać, że osiągnął on odpowiednią temperaturę.
|
Krok 6 |
Kotlety smaż z obu stron na złoty kolor, podawaj z konfiturą z żurawiny. |