|
Składniki | ||
cebula | 2 sztuki | |
jajko | 1 sztuka | |
mleko | 0.5 szklanek | |
mąka do panierowania | 1 szklanka | |
oliwa | ||
bułka tarta | 8 łyżek | |
filety rybne | 0.5 kilogramów | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
zielenina | 0.5 pęczków |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Z cebuli pokrój 4 krążki, zalej mlekiem, odstaw w chłodne miejsce. |
Krok 2 |
Do masy dodaj jajko, 4-5 łyżek bułki tartej, posiekaną zieleninę oraz przyprawy. Dobrze wyrób i podziel na 4 równe części. |
Krok 3 |
Do masy dodaj jajka, bułkę tartą, zieleninę, przyprawy. Dobrze wyrób i podziel na 8 równych części. |
Krok 4 |
Formuj okrągłe sznycelki, panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu. |
Krok 5 |
Wyjęte z mleka plastry cebuli panieruj w mące i obsmaż. Potem wyłóż na sznycle. |
Autor: przepisy.pl |