Sznycle rybne
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • jajko - 1 sztuka
  • mleko - 0.5 szklanek
  • mąka do panierowania - 1 szklanka
  • oliwa
  • bułka tarta - 8 łyżek
  • filety rybne - 0.5 kilogramów
  • Przyprawa do ryby Knorr bez dodatku soli - 1 łyżka
  • sól - 2 szczypty
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • zielenina - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Z cebuli pokrój 4 krążki, zalej mlekiem, odstaw w chłodne miejsce.
  2. Do masy dodaj jajko, 4-5 łyżek bułki tartej, posiekaną zieleninę oraz przyprawy. Dobrze wyrób i podziel na 4 równe części.
  3. Do masy dodaj jajka, bułkę tartą, zieleninę, przyprawy. Dobrze wyrób i podziel na 8 równych części.
  4. Formuj okrągłe sznycelki, panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu.
  5. Wyjęte z mleka plastry cebuli panieruj w mące i obsmaż. Potem wyłóż na sznycle.