Sznycle rybne

2


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
jajko1 sztuka
mleko0.5 szklanek
mąka do panierowania1 szklanka
oliwa
bułka tarta8 łyżek
filety rybne0.5 kilogramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
pieprz czarny mielony1 szczypta
zielenina0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Z cebuli pokrój 4 krążki, zalej mlekiem, odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Do masy dodaj jajko, 4-5 łyżek bułki tartej, posiekaną zieleninę oraz przyprawy. Dobrze wyrób i podziel na 4 równe części.
Krok 3
Do masy dodaj jajka, bułkę tartą, zieleninę, przyprawy. Dobrze wyrób i podziel na 8 równych części.
Krok 4
Formuj okrągłe sznycelki, panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5
Wyjęte z mleka plastry cebuli panieruj w mące i obsmaż. Potem wyłóż na sznycle.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl