| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 2 sztuki | |
| jajko | 1 sztuka | |
| mleko | 0.5 szklanek | |
| mąka do panierowania | 1 szklanka | |
| oliwa | ||
| bułka tarta | 8 łyżek | |
| filety rybne | 0.5 kilogramów | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| zielenina | 0.5 pęczków |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z cebuli pokrój 4 krążki, zalej mlekiem, odstaw w chłodne miejsce. |
| Krok 2 |
| Do masy dodaj jajko, 4-5 łyżek bułki tartej, posiekaną zieleninę oraz przyprawy. Dobrze wyrób i podziel na 4 równe części. |
| Krok 3 |
| Do masy dodaj jajka, bułkę tartą, zieleninę, przyprawy. Dobrze wyrób i podziel na 8 równych części. |
| Krok 4 |
| Formuj okrągłe sznycelki, panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu. |
| Krok 5 |
| Wyjęte z mleka plastry cebuli panieruj w mące i obsmaż. Potem wyłóż na sznycle. |
| Autor: przepisy.pl |