Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • boczek plastry - 6 sztuk
  • bazylia - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • ryż basmati - 1 sztuka
  • ryż biały - 1 sztuka
  • ryż biały długoziarnisty - 1 sztuka
  • curry - 1 łyżeczka
  • sok z buraków lub koncentrat buraczany - 4 łyżki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Plastry sznycli delikatnie rozbic,posypac solą i pieprzem.Na każdy położyc plaster boczku,suszonej moreli i kawałek papryki.Zawinąc i ułożyc mięso w żaroodpornym naczyniu,posypac bazylią,czosnkiem mini kosteczka i zalac bulionem.Piec w piekarniku ok.40minut w temp.200stC
  2. W trzech garnkach gotujemy ryż,najlepiej użyc róznego rodzaju ryżu.Do jednego wsypac curry,do drugiego sok z buraków do ostatniego mrożony szpinak.Foremki w kształcie jajka wysmarowac masłem i nakładac kolorowy ryż.Delikatnie wyjąc jajka i układac na półmisku.Przed podaniem podgrzac chwilę w piekarniku.Fajnie wygladają jajka zrobione z pomieszanego ryżu.