| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| boczek plastry | 6 sztuk | |
| bazylia | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| ryż basmati | 1 sztuka | |
| ryż biały | 1 sztuka | |
| ryż biały długoziarnisty | 1 sztuka | |
| curry | 1 łyżeczka | |
| sok z buraków lub koncentrat buraczany | 4 łyżki | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Plastry sznycli delikatnie rozbic,posypac solą i pieprzem.Na każdy położyc plaster boczku,suszonej moreli i kawałek papryki.Zawinąc i ułożyc mięso w żaroodpornym naczyniu,posypac bazylią,czosnkiem mini kosteczka i zalac bulionem.Piec w piekarniku ok.40minut w temp.200stC | 
| Krok 2 | 
| W trzech garnkach gotujemy ryż,najlepiej użyc róznego rodzaju ryżu.Do jednego wsypac curry,do drugiego sok z buraków do ostatniego mrożony szpinak.Foremki w kształcie jajka wysmarowac masłem i nakładac kolorowy ryż.Delikatnie wyjąc jajka i układac na półmisku.Przed podaniem podgrzac chwilę w piekarniku.Fajnie wygladają jajka zrobione z pomieszanego ryżu. | 
| Autor: supermama |