|
Składniki | ||
boczek plastry | 6 sztuk | |
bazylia | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta | |
ryż basmati | 1 sztuka | |
ryż biały | 1 sztuka | |
ryż biały długoziarnisty | 1 sztuka | |
curry | 1 łyżeczka | |
sok z buraków lub koncentrat buraczany | 4 łyżki | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Plastry sznycli delikatnie rozbic,posypac solą i pieprzem.Na każdy położyc plaster boczku,suszonej moreli i kawałek papryki.Zawinąc i ułożyc mięso w żaroodpornym naczyniu,posypac bazylią,czosnkiem mini kosteczka i zalac bulionem.Piec w piekarniku ok.40minut w temp.200stC |
Krok 2 |
W trzech garnkach gotujemy ryż,najlepiej użyc róznego rodzaju ryżu.Do jednego wsypac curry,do drugiego sok z buraków do ostatniego mrożony szpinak.Foremki w kształcie jajka wysmarowac masłem i nakładac kolorowy ryż.Delikatnie wyjąc jajka i układac na półmisku.Przed podaniem podgrzac chwilę w piekarniku.Fajnie wygladają jajka zrobione z pomieszanego ryżu. |
Autor: supermama |