Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek

0


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
boczek plastry6 sztuk
bazylia1 szczypta
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
ryż basmati1 sztuka
ryż biały 1 sztuka
ryż biały długoziarnisty1 sztuka
curry1 łyżeczka
sok z buraków lub koncentrat buraczany4 łyżki
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Plastry sznycli delikatnie rozbic,posypac solą i pieprzem.Na każdy położyc plaster boczku,suszonej moreli i kawałek papryki.Zawinąc i ułożyc mięso w żaroodpornym naczyniu,posypac bazylią,czosnkiem mini kosteczka i zalac bulionem.Piec w piekarniku ok.40minut w temp.200stC
Krok 2
W trzech garnkach gotujemy ryż,najlepiej użyc róznego rodzaju ryżu.Do jednego wsypac curry,do drugiego sok z buraków do ostatniego mrożony szpinak.Foremki w kształcie jajka wysmarowac masłem i nakładac kolorowy ryż.Delikatnie wyjąc jajka i układac na półmisku.Przed podaniem podgrzac chwilę w piekarniku.Fajnie wygladają jajka zrobione z pomieszanego ryżu.
Autor: supermamaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl