Szparagi z czosnkiem i kaparami

0


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
oliwa z oliwek1 łyżka
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
sok z pomarańczy6 łyżek
posiekany ząbek czosnku1 sztuka
szparagi35 dekagramów
kapary ze słoika 2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Szparagi obierz, włóż do wrzątku i ugotuj. Odcedź.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę i obtocz w niej szparagi. Posyp czosnkiem i kaparami. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Szparagi ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krok 4
Wyłóż na półmisek i polej sokiem z pomarańczy.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl