|
Składniki | ||
oliwa z oliwek | 1 łyżka | |
pieprz | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
sok z pomarańczy | 6 łyżek | |
posiekany ząbek czosnku | 1 sztuka | |
szparagi | 35 dekagramów | |
kapary ze słoika | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Szparagi obierz, włóż do wrzątku i ugotuj. Odcedź. |
Krok 2 |
Na patelni rozgrzej oliwę i obtocz w niej szparagi. Posyp czosnkiem i kaparami. Dopraw solą i pieprzem. |
Krok 3 |
Szparagi ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. |
Krok 4 |
Wyłóż na półmisek i polej sokiem z pomarańczy. |
Autor: pasibrzuch |