| |||||||||
| Składniki | ||
| oliwa z oliwek | 1 łyżka | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| sok z pomarańczy | 6 łyżek | |
| posiekany ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| szparagi | 35 dekagramów | |
| kapary ze słoika | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Szparagi obierz, włóż do wrzątku i ugotuj. Odcedź. |
| Krok 2 |
| Na patelni rozgrzej oliwę i obtocz w niej szparagi. Posyp czosnkiem i kaparami. Dopraw solą i pieprzem. |
| Krok 3 |
| Szparagi ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. |
| Krok 4 |
| Wyłóż na półmisek i polej sokiem z pomarańczy. |
| Autor: pasibrzuch |