szparagi z sosem serowym
  • 30 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • szparagi - 8 sztuk
  • cukier - 1 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • śmietana - 50 mililitrów
  • pieprz kolorowy - 1 szczypta
  • Sos serowy Knorr - 1 opakowanie

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Szparagi obrać ze skórki za pomocą obieraka do warzyw, włożyć na sztorc do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, łepki powinny wystawać powyżej poziomu wody i dochodzić do miękkości otoczone parą z gotowania. Przygotować sos z 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany, zagotować, gotować na małym ogniu 8 minut. Szparagi wyłożyć, polać sosem, doprawić pieprzem kolorowym i ozdobić kolorową papryką.