| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Szparagi umyj i odetnij zdrewniałe końcówki. Ugotuj w pionowej pozycji w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Główki szparagów powinny wystawać ponad wodę, gdyż są delikatne i łatwo je rozgotować. |
| Krok 2 |
| Ugotowane szparagi odcedź i podziel na cztery partie. Każdą z nich zawiń w dwa plastry szynki i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. |
| Krok 3 |
| Przygotowane „snopki” zapiecz w nagrzanym do 180 °C piekarniku. Piecz przez 8 minut. |
| Krok 4 |
| Przygotuj sos sałatkowy. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą. Gorące szparagi polej przygotowanym sosem i podawaj jako przystawkę. |