Szpinak na ostro
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeży lub mrożony szpinak - 450 gramów
  • Sos do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowy Knorr - 1 opakowanie
  • masło lub margaryna - 3 łyżki
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • cebula - 0.5 sztuk
  • pieprz cayenne - 1 szczypta
  • Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr - 1 szczypta
  • starty żółty ser - 100 gramów
  • tacos - 1 opakowanie

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij nadmiar wody. Świeży umyj i osusz.
  2. W garnku podsmaż cebulę, dodaj szpinak i całość zalej rozmieszanym w śmietanie sosem Knorr. Zagotuj.
  3. Wszystko razem dopraw do smaku gałką muszkatołową, pieprzem cayenne i zmiksuj w blenderze. Zapiekaj posypane serem w piekarniku rozgrzanym do 190 °C przez 10 minut. Podawaj z chipsami taco. Tak przygotowany szpinak to idealna przekąska lub dodatek do mięs.