Szpinak z papryką
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeży lub mrożony szpinak - 450 unit
  • Sos do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowy Knorr - 1 opakowanie
  • masło lub margaryna - 2 łyżki
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • cebula - 0.5 sztuk
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.
  2. Na patelni zeszklij drobno pokrojoną cebulę i po chwili wsyp paprykę. Poczekaj, aż się przysmaży, wtedy aromat przyprawy będzie mocniejszy.
  3. Dodaj szpinak i smaż 1 minutę.
  4. Sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj. Wszystko zagotuj i natychmiast podawaj. Przed podaniem posyp szpinak szczyptą papryki. Jeśli lubisz potrawy pikantne, użyj ostrej papryki, jeśli zaś wolisz łagodne – papryki słodkiej.