Szpinak z porem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeży szpinak - 1 opakowanie
  • por - 1 sztuka
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 300 mililitrów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • oliwa - 3 łyżki
  • przyprawy do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Pora pokrój w poprzek na 2 cm kawałki i wypłucz w zimnej wodzie. Następnie sparz krótko we wrzątku.
  2. Liście szpinaku umyj i osusz. Czosnek posiekaj. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody i zagotuj.
  3. Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, następnie dodaj liście szpinaku i pora. Całość wymieszaj i lekko dopraw do smaku.
  4. Gotowy szpinak nałóż na talerze, a jego wierzch polej serowym sosem. Podawaj jako dodatek do ryb.