Szpinak z serem feta
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeży lub mrożony szpinak - 450 gramów
  • Sos do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowy Knorr - 1 opakowanie
  • masło lub margaryna - 2 łyżki
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • cebula - 0.5 sztuk
  • czarne oliwki - 150 gramów
  • ser feta - 1 opakowanie
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.
  2. Na patelni zeszklij drobno pokrojoną cebulę. Po chwili dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.
  3. Sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku.
  4. Teraz dodaj oliwki przekrojone na pół, oregano i wszystko dokładnie wymieszaj. Duś 2-3 minuty.
  5. Tuż przed podaniem posyp szpinak serem feta pokrojonym w kostkę. Aby potrawa była jeszcze smaczniejsza i ładniejsza, posyp ją również pomidorkami cherry pokrojonymi na ćwiartki.