Szpinakowe muszle

Składniki:

  • makaron duże muszle - 250 gramów
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • szpinak mrożony w liściach - 100 gramów
  • serek homogenizowany - 100 gramów
  • ser feta - 50 gramów
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • czosnek ząbki - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania:

  1. Szpinak po rozmrożeniu pokrój. Serek homogenizowany wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i fetą. Dodaj szpinak, przyprawić pieprzem dokładnie wymieszaj.
  2. Makaron ugotuj w czasie o połowę krótszym niż podany na opakowaniu w wodzie z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr.
  3. Napełnić muszle farszem serowym. Musze ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem.
  4. Posyp startym parmezanem, skrop oliwą. Zapiecz 15 minut w 180 stopniach.