Szpinakowe muszle

1


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
makaron duże muszle250 gramów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
szpinak mrożony w liściach100 gramów
serek homogenizowany100 gramów
ser feta50 gramów
gałka muszkatołowa1 szczypta
czosnek ząbki 1 sztuka
oliwa z oliwek3 łyżki
pieprz do smaku
tłuszcz do formy
Przygotowanie
Krok 1
Szpinak po rozmrożeniu pokrój. Serek homogenizowany wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i fetą. Dodaj szpinak, przyprawić pieprzem dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Makaron ugotuj w czasie o połowę krótszym niż podany na opakowaniu w wodzie z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr.
Krok 3
Napełnić muszle farszem serowym. Musze ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem.
Krok 4
Posyp startym parmezanem, skrop oliwą. Zapiecz 15 minut w 180 stopniach.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl