| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron duże muszle | 250 gramów | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| szpinak mrożony w liściach | 100 gramów | |
| serek homogenizowany | 100 gramów | |
| ser feta | 50 gramów | |
| gałka muszkatołowa | 1 szczypta | |
| czosnek ząbki | 1 sztuka | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
| pieprz do smaku | ||
| tłuszcz do formy |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Szpinak po rozmrożeniu pokrój. Serek homogenizowany wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i fetą. Dodaj szpinak, przyprawić pieprzem dokładnie wymieszaj. |
| Krok 2 |
| Makaron ugotuj w czasie o połowę krótszym niż podany na opakowaniu w wodzie z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr. |
| Krok 3 |
| Napełnić muszle farszem serowym. Musze ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem. |
| Krok 4 |
| Posyp startym parmezanem, skrop oliwą. Zapiecz 15 minut w 180 stopniach. |
| Autor: garlic |