|
Składniki | ||
makaron duże muszle | 250 gramów | |
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
szpinak mrożony w liściach | 100 gramów | |
serek homogenizowany | 100 gramów | |
ser feta | 50 gramów | |
gałka muszkatołowa | 1 szczypta | |
czosnek ząbki | 1 sztuka | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
pieprz do smaku | ||
tłuszcz do formy |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Szpinak po rozmrożeniu pokrój. Serek homogenizowany wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i fetą. Dodaj szpinak, przyprawić pieprzem dokładnie wymieszaj. |
Krok 2 |
Makaron ugotuj w czasie o połowę krótszym niż podany na opakowaniu w wodzie z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr. |
Krok 3 |
Napełnić muszle farszem serowym. Musze ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem. |
Krok 4 |
Posyp startym parmezanem, skrop oliwą. Zapiecz 15 minut w 180 stopniach. |
Autor: garlic |