Szpinakowe naleśniki
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • gotowe naleśniki - 4 sztuki
  • Sos do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowy Knorr - 1 opakowanie
  • szpinak mrożony - 450 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • pomidory z puszki - 1 opakowanie
  • mozzarella - 1 sztuka
  • śmietana 12% - 100 mililitrów
  • oliwa - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę posiekaj drobno i podziel na dwie części. Szpinak rozmroź i dokładnie odciśnij z wody. Ser zetrzyj na tarce.
  2. W rondelku przesmaż na oliwie połowę posiekanej cebuli, następnie dodaj pomidory razem z zalewą i zagotuj. Gotuj kilka minut na wolnym ogniu a następnie zmiksuj na gładki sos.
  3. Na patelni zeszklij pozostałą cebulę. Następnie dodaj szpinak i smaż chwilę razem.
  4. Stwórz kremowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr ze śmietaną i dodaj do szpinaku, Całość zagotuj i odstaw.
  5. Gotowy, pełen smaku farsz rozłóż na czterech naleśnikach. Naleśniki zroluj i ułóż w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wierzch polej pomidorowym sosem i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 175*C.