Szpinakowy mix
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidor
  • papryka czerwona
  • pierś z kurczaka - 2 sztuki
  • makaron świderki - 1.5 szklanek
  • olej rzepakowy - 1 sztuka
  • Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżki
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 2 opakowania

Sposób przygotowania:

  1. Makaron gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, hartujemy, odcedzamy. Pierś z kurczaka czyścimy, kroimy w cieniutkie paseczki o długości około 1,5 cm. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Doprawiamy przyprawą do mięs, studzimy.
  2. Listki szpinaku dokładnie płuczemy, osuszamy z nadmiaru wody. Dodajemy pomidora umytego i pokrojonego w średniej wielkości paski oraz ugotowany makaron. Zalewamy sosem winegret, przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu, dokładnie mieszamy.
  3. Na warzywach układamy usmażone paseczki kurczaka. Dekorujemy serduszkami wyciętymi z czerwonej papryki.