Szpinakowy mix

1


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pomidor
papryka czerwona
pierś z kurczaka 2 sztuki
makaron świderki1.5 szklanek
olej rzepakowy 1 sztuka
Przyprawa do mięs Knorr2 łyżki
Sos sałatkowy francuski Knorr2 opakowania
Przygotowanie
Krok 1
Makaron gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, hartujemy, odcedzamy. Pierś z kurczaka czyścimy, kroimy w cieniutkie paseczki o długości około 1,5 cm. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Doprawiamy przyprawą do mięs, studzimy.
Krok 2
Listki szpinaku dokładnie płuczemy, osuszamy z nadmiaru wody. Dodajemy pomidora umytego i pokrojonego w średniej wielkości paski oraz ugotowany makaron. Zalewamy sosem winegret, przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu, dokładnie mieszamy.
Krok 3
Na warzywach układamy usmażone paseczki kurczaka. Dekorujemy serduszkami wyciętymi z czerwonej papryki.
Autor: BernadettaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl