Szwajcarski quiche z brokułami i serem

62


Łatwe


5 min.


5 os.

Składniki
gotowe ciasto francuskie1 sztuka
cebula1 sztuka
główka brokuła1 sztuka
ser ementaler200 gramów
pomidory koktajlowe10 sztuk
jajka3 sztuki
śmietana 12%250 mililitrów
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr1 opakowanie
bułka tarta2 łyżki
masło1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Foremkę na tatrę wysmaruj tłuszczem, oprósz bułką tartą, wyłóż pergaminem. Gotowe rozmrożone ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąka. Ciasto umieść w foremce, przykryj pergaminem . Do środka włóż porcelanowe kulki lub nasyp do środka grochu. Całość piecz w 200*C przez około 10 minut, aż ciasto zrobi się rumiane. Po upieczeniu usuń kulki.
Krok 2
Pokrój cebulę w pół plastry, pomidory przekrój na pół, zetrzyj ser na tarce. Brokuły pokrój na mniejsze różyczki, sparz w gotującej się wodzie przez 1-2 minuty, a następnie zahartuj zanurzając je w zimnej wodzie.
Krok 3
Jajka wymieszaj ze śmietaną, Knorr Naturalnie smaczne i połową sera.
Krok 4
Na zapieczonym cieście równomiernie poukładaj różyczki brokułów, cebulę i pomidory, całość zalej śmietaną z jajkami, oprósz z wierzchu pozostałym serem.
Krok 5
Całość wstaw do nagrzanego do 180*C piekarnika na około 35 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl