|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
cukier | 1 szklanka | |
skórka z pomarańczy | 1 sztuka | |
jajka | 2 sztuki | |
mąka | 1 szklanka | |
sól | 0.25 łyżeczek | |
ekstrakt z wanilii | 2 łyżeczki | |
migdały pokrojone w plastry | 0.3 szklanek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Do miseczki wlewamy jajka, cukier, skórkę z pomarańczy, ekstrakt oraz sól. |
Krok 2 |
Miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy mąkę. |
Krok 3 |
Na koniec dodajemy stopniowo Kasię, cały czas miksując. |
Krok 4 |
Piekarnik nagrzewamy do 180 C, ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej Kasią i wysypanej cukrem. |
Krok 5 |
Na wierzch ciasta sypiemy lekko cukier i wykładamy migdałami. |
Krok 6 |
Pieczemy 25-30 min. do suchego patyczka. |
Krok 7 |
Po wyjęciu lekko sypiemy cukrem pudrem. Smacznego. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |