| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
| cukier | 1 szklanka | |
| skórka z pomarańczy | 1 sztuka | |
| jajka | 2 sztuki | |
| mąka | 1 szklanka | |
| sól | 0.25 łyżeczek | |
| ekstrakt z wanilii | 2 łyżeczki | |
| migdały pokrojone w plastry | 0.3 szklanek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Do miseczki wlewamy jajka, cukier, skórkę z pomarańczy, ekstrakt oraz sól. |
| Krok 2 |
| Miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy mąkę. |
| Krok 3 |
| Na koniec dodajemy stopniowo Kasię, cały czas miksując. |
| Krok 4 |
| Piekarnik nagrzewamy do 180 C, ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej Kasią i wysypanej cukrem. |
| Krok 5 |
| Na wierzch ciasta sypiemy lekko cukier i wykładamy migdałami. |
| Krok 6 |
| Pieczemy 25-30 min. do suchego patyczka. |
| Krok 7 |
| Po wyjęciu lekko sypiemy cukrem pudrem. Smacznego. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |