Szybka fasola po bretońsku
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kiełbasa wędzona - 1 sztuka
  • Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 200 mililitrów
  • biała fasola z puszki - 2 opakowania
  • pomidory z puszki - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 2 łyżeczki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Na dużej patelni zeszklij na oleju drobno pokrojoną cebulę.
  2. Dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i zrumień ją.
  3. Wlej 200 ml wody i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  4. Fasolę odsącz, pomidory z puszki posiekaj i dodaj wszystko na patelnię.
  5. Zagotuj całość i duś pod przykryciem przez 15 minut. Dopraw majerankiem. Fasolkę podawaj z pieczywem lub ziemniakami.