Szybka fasolka po bretońsku
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kiełbasa wiejska - 300 gramów
  • boczek wędzony - 200 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • pomidory z puszki - 400 gramów
  • biała fasola z puszki - 1 opakowanie
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. W garnku z szerokim dnem wytop tłuszcz z boczku. Dodaj pokrojoną w półplastry kiełbasę. Wędlinę smaż 2-3 minuty, potem dorzuć pokrojoną w piórka cebulę. Smaż, aż cebula zrobi się szklista.
  2. Całość zalej pomidorami z puszki, dodaj opłukaną w bieżącej wodzie fasolę z puszki. Wszystko gotuj około 5 minut.
  3. Na koniec potrawę dopraw kostką bulionową Knorr.