Szybka fasolka po bretońsku

28


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
kiełbasa wiejska300 gramów
boczek wędzony200 gramów
cebula2 sztuki
pomidory z puszki400 gramów
biała fasola z puszki1 opakowanie
Bulion na włoszczyźnie Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
W garnku z szerokim dnem wytop tłuszcz z boczku. Dodaj pokrojoną w półplastry kiełbasę. Wędlinę smaż 2-3 minuty, potem dorzuć pokrojoną w piórka cebulę. Smaż, aż cebula zrobi się szklista.
Krok 2
Całość zalej pomidorami z puszki, dodaj opłukaną w bieżącej wodzie fasolę z puszki. Wszystko gotuj około 5 minut.
Krok 3
Na koniec potrawę dopraw kostką bulionową Knorr.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl