| |||||||||
| Składniki | ||
| kiełbasa wiejska | 300 gramów | |
| boczek wędzony | 200 gramów | |
| cebula | 2 sztuki | |
| pomidory z puszki | 400 gramów | |
| biała fasola z puszki | 1 opakowanie | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W garnku z szerokim dnem wytop tłuszcz z boczku. Dodaj pokrojoną w półplastry kiełbasę. Wędlinę smaż 2-3 minuty, potem dorzuć pokrojoną w piórka cebulę. Smaż, aż cebula zrobi się szklista. |
| Krok 2 |
| Całość zalej pomidorami z puszki, dodaj opłukaną w bieżącej wodzie fasolę z puszki. Wszystko gotuj około 5 minut. |
| Krok 3 |
| Na koniec potrawę dopraw kostką bulionową Knorr. |
| Autor: przepisy.pl |