|
Składniki | ||
kiełbasa wiejska | 300 gramów | |
boczek wędzony | 200 gramów | |
cebula | 2 sztuki | |
pomidory z puszki | 400 gramów | |
biała fasola z puszki | 1 opakowanie | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W garnku z szerokim dnem wytop tłuszcz z boczku. Dodaj pokrojoną w półplastry kiełbasę. Wędlinę smaż 2-3 minuty, potem dorzuć pokrojoną w piórka cebulę. Smaż, aż cebula zrobi się szklista. |
Krok 2 |
Całość zalej pomidorami z puszki, dodaj opłukaną w bieżącej wodzie fasolę z puszki. Wszystko gotuj około 5 minut. |
Krok 3 |
Na koniec potrawę dopraw kostką bulionową Knorr. |
Autor: przepisy.pl |