Szybka i prosta sałatka z krewetkami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • krewetki - 200 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • roszponka - 0.5 opakowań
  • pomidorki koktajlowe - 100 gramów
  • masło ziołowe - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • Sok z 0.5 cytryny
  • parmezan starty w płatki - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Sos rozmieszaj z trzema łyżkami wody oraz oliwą. Roszponkę umyj, wysusz i rozłóż na talerzach.
  2. Pomidorki pokrój na połówki i rozłóż na sałacie.
  3. Masło rozpuść na patelni i przesmaż na nim oczyszczone i osuszone krewetki. Dopraw pieprzem i sokiem z cytryny.
  4. Gotowe krewetki ułóż na sałacie, posyp płatkami parmezanu i podawaj. Cząstki cytryny będą mile widzianym dodatkiem.