Szybka jesienna zupa z klopsikami

11


Łatwe


50 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wołowe300 gramów
Bulionetka drobiowa Knorr1 sztuka
marchewka z groszkiem300 gramów
jajko1 sztuka
bułka tarta1 łyżka
posiekana natka pietruszki1 łyżka
woda1 litr
Przygotowanie
Krok 1
W misce połącz mięso, jajko, bułkę oraz część natki. Dokładnie wymieszaj a następnie formuj małe klopsiki.
Krok 2
W garnku zagotuj litr wody, dodaj mięsne kulki oraz warzywa.
Krok 3
Następnie dodaj bulionetkę Knorr, garnek przykryj. Zupę gotuj na wolnym ogniu ok. 15-20 minut. Przed podanie posyp pozostałą natką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl