| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso z rosołu | 200 gramów | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
| włoszczyzna z rosołu | 300 gramów | |
| groszek konserwowy | 1 opakowanie | |
| jabłko | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Warzywa oraz mięso ugotowane w rosole pokrój w kostkę. Przełóż wszystko do miski. |
| Krok 2 |
| Groszek odcedź i dodaj do warzyw. Jabłko obierz i pokrój w kostkę. |
| Krok 3 |
| Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i pozostałymi składnikami. Sałatkę podawaj jako dodatek lub samodzielne danie. Dodatkowo możesz dodać do niej gotowane jajko oraz udekorować ją pokrojonym w półplastry jabłkiem. Aby potrawa miała bardziej wyrazisty smak, dodaj do sosu łyżkę musztardy. |
| Autor: Piotr Murawski |