|
Składniki | ||
mięso z rosołu | 200 gramów | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
włoszczyzna z rosołu | 300 gramów | |
groszek konserwowy | 1 opakowanie | |
jabłko | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Warzywa oraz mięso ugotowane w rosole pokrój w kostkę. Przełóż wszystko do miski. |
Krok 2 |
Groszek odcedź i dodaj do warzyw. Jabłko obierz i pokrój w kostkę. |
Krok 3 |
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i pozostałymi składnikami. Sałatkę podawaj jako dodatek lub samodzielne danie. Dodatkowo możesz dodać do niej gotowane jajko oraz udekorować ją pokrojonym w półplastry jabłkiem. Aby potrawa miała bardziej wyrazisty smak, dodaj do sosu łyżkę musztardy. |
Autor: Piotr Murawski |