Szybka sałatka na grilla z pomarańczami

5


Średnie


15 min.


4 os.

Składniki
sałata radicchio1 sztuka
świeża bazylia1 pęczek
Sos sałatkowy francuski Knorr1 opakowanie
oliwa z oliwek100 mililitrów
pomarańcze2 sztuki
czerwona cebula1 sztuka
orzeszki pinii3 łyżki
ser camembert1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Pomarańcze obierz i wykrój filet, przełóż na bok. Zbierz sok, który wyciekł. Sok pomieszaj z oliwą i sosem sałatkowym tworząc vinegret.
Krok 2
Z sałaty radicchio wytnij środek. Liście sałaty umyj w zimnej wodzie a następnie każdy z osobna wysusz.
Krok 3
Na dużym płaskim talerzu ułóż liście sałaty plastry pomarańczy. Sałatkę posyp cienko pokrojonymi krążkami z czerwonej cebuli.
Krok 4
Na wierzch ułóż tez pokrojony w kostkę ser camembert, uprażone na patelni orzeszki pinii pokrojone w cienkie paseczki listki bazylii. Sałatkę polej z wierzchu dresingiem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl