Szybka sałatka na grilla z prażonymi migdałami-VIDEO
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • pomidorki koktajlowe - 100 gramów
  • mix sałat - 1 opakowanie
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • jogurt naturalny - 100 mililitrów
  • Majonez Hellmann's Babuni - 2 łyżki
  • grejpfruty - 2 sztuki
  • pomarańcze - 2 sztuki
  • migdały - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z naturalnym jogurtem i majonezem.
  2. Na suchej patelni upraż migdały.
  3. Do salaterki przełóż gotowy mix sałat, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, na wierzchu rozsyp wykrojone cząstki pomarańczy i grejpfruta. Całość polej dresingiem i posyp uprażonymi na patelni migdałami.