Szybka sałatka szefa

Składniki:

  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • keczup - 3 łyżki
  • majonez - 3 łyżki
  • sałata lodowa - 1 sztuka
  • mały pomidor - 1 sztuka
  • mały ogórek - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • żółtego sera - 5 dekagramów
  • grzanki - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Sałatę myjemy pod bieżącą wodą. Osuszamy papierowym ręcznikiem a następnie rwiemy na małe kawałki.
  2. Z pomidora zdejmujemy skórkę. Paprykę i ogórka myjemy i osuszamy. Ogórka obieramy. Pomidora kroimy w niewielkie cząstki.
  3. Paprykę przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ wraz z ogórkiem, szynką i żółtym serem kroimy w słupki.
  4. Sos mieszamy z keczupem i majonezem. Polewamy sałatkę i dokładnie mieszamy. Posypujemy grzankami.