Szybka zalewajka
  • 30 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 6 sztuk
  • Barszcz biały Knorr - 2 opakowania
  • kiełbasa - 200 gramów
  • marchewka - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • seler - 0.5 sztuk
  • grzyby suszone - 3 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 2 ziarna
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • woda - 2 litry

Sposób przygotowania:

  1. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę około 2 cm, a cebulę i włoszczyznę w podobnej wielkości kawałki. Wszystko razem włóż do garnka. Kiełbasę pokrój w centymetrowej grubości półplastry i dodaj do warzyw.
  2. Całość zalej 2 litrami wody, dodaj grzyby oraz ziele i listki. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy warzywa będą miękkie.
  3. Zawartość obu opakowań Knorr dokładnie wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody. Przygotowany płyn wlej do ugotowanego wywaru, wymieszaj i gotuj razem jeszcze 5-8 minut. Zupę dopraw do smaku, jeśli uważasz to za konieczne.