Szybka zalewajka

219


Łatwe


30 min.


8 os.

Składniki
ziemniaki6 sztuk
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr2 opakowania
kiełbasa200 gramów
marchewka1 sztuka
pietruszka1 sztuka
cebula1 sztuka
seler0.5 sztuk
grzyby suszone 3 sztuki
ziele angielskie2 ziarna
liść laurowy2 sztuki
woda2 litry
Przygotowanie
Krok 1
Obrane ziemniaki pokrój w kostkę około 2 cm, a cebulę i włoszczyznę w podobnej wielkości kawałki. Wszystko razem włóż do garnka. Kiełbasę pokrój w centymetrowej grubości półplastry i dodaj do warzyw.
Krok 2
Całość zalej 2 litrami wody, dodaj grzyby oraz ziele i listki. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy warzywa będą miękkie.
Krok 3
Zawartość obu opakowań Knorr dokładnie wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody. Przygotowany płyn wlej do ugotowanego wywaru, wymieszaj i gotuj razem jeszcze 5-8 minut. Zupę dopraw do smaku, jeśli uważasz to za konieczne.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl