Szybka zupa grzybowa z łazankami

7


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr2 opakowania
ziele angielskie2 ziarna
liść laurowy2 sztuki
natka pietruszki1 łyżka
skrzydełka z kurczaka4 sztuki
włoszczyzna0.5 pęczków
makaron łazanki 150 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj wywar ze skrzydełek i włoszczyzny.
Krok 2
Zawartość obu opakowań Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i wlej do ugotowanego wywaru. Zupę zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 3
Łazanki ugotuj we wrzącej wodzie i odcedź. Gotową zupę grzybową podawaj z łazankami, posypaną natką pietruszki. Możesz również dodać do zupy 1-2 łyżki kwaśnej lub gęstej śmietany. Dopraw do smaku, jeśli uważasz za konieczne.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl