Szybka zupa grzybowa z łazankami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • skrzydełka z kurczaka - 4 sztuki
  • Zupa grzybowa Knorr - 2 opakowania
  • włoszczyzna - 0.5 pęczków
  • makaron łazanki - 150 gramów
  • natka pietruszki - 1 łyżka
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 2 ziarna

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj wywar ze skrzydełek i włoszczyzny.
  2. Zawartość obu opakowań Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i wlej do ugotowanego wywaru. Zupę zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.
  3. Łazanki ugotuj we wrzącej wodzie i odcedź. Gotową zupę grzybową podawaj z łazankami, posypaną natką pietruszki. Możesz również dodać do zupy 1-2 łyżki kwaśnej lub gęstej śmietany. Dopraw do smaku, jeśli uważasz za konieczne.