| |||||||||
| Składniki | ||
| Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr | 2 opakowania | |
| ziele angielskie | 2 ziarna | |
| liść laurowy | 2 sztuki | |
| natka pietruszki | 1 łyżka | |
| skrzydełka z kurczaka | 4 sztuki | |
| włoszczyzna | 0.5 pęczków | |
| makaron łazanki | 150 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj wywar ze skrzydełek i włoszczyzny. |
| Krok 2 |
| Zawartość obu opakowań Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i wlej do ugotowanego wywaru. Zupę zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. |
| Krok 3 |
| Łazanki ugotuj we wrzącej wodzie i odcedź. Gotową zupę grzybową podawaj z łazankami, posypaną natką pietruszki. Możesz również dodać do zupy 1-2 łyżki kwaśnej lub gęstej śmietany. Dopraw do smaku, jeśli uważasz za konieczne. |
| Autor: przepisy.pl |