|
Składniki | ||
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr | 2 opakowania | |
ziele angielskie | 2 ziarna | |
liść laurowy | 2 sztuki | |
natka pietruszki | 1 łyżka | |
skrzydełka z kurczaka | 4 sztuki | |
włoszczyzna | 0.5 pęczków | |
makaron łazanki | 150 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj wywar ze skrzydełek i włoszczyzny. |
Krok 2 |
Zawartość obu opakowań Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i wlej do ugotowanego wywaru. Zupę zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. |
Krok 3 |
Łazanki ugotuj we wrzącej wodzie i odcedź. Gotową zupę grzybową podawaj z łazankami, posypaną natką pietruszki. Możesz również dodać do zupy 1-2 łyżki kwaśnej lub gęstej śmietany. Dopraw do smaku, jeśli uważasz za konieczne. |
Autor: przepisy.pl |