Szybki chłodnik z buraczków

13


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
szczypior1 pęczek
pieprz czarny mielony1 szczypta
musztarda1 łyżeczka
sok z cyrtyny1 łyżeczka
Gorący Kubek Knorr Barszcz czerwony1 opakowanie
buraczki marynowane100 gramów
czosnek posiekany, ząbek1 sztuka
jogurt naturalny grecki gęsty500 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Barszcz czerwony przygotuj zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu a następnie wystudź.
Krok 2
Buraczki pokrój w cienkie paseczki, szczypior również pokrój drobno. Czosnek posiekaj.
Krok 3
W naczyniu połącz przygotowany barszcz, jogurt, pokrojone buraczki oraz szczypior i czosnek - wymieszaj. Chłodnik dopraw do smaku musztardą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Gotowy wstaw do lodówki na 30 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl