| |||||||||
| Składniki | ||
| szczypior | 1 pęczek | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| musztarda | 1 łyżeczka | |
| sok z cyrtyny | 1 łyżeczka | |
| Gorący Kubek Knorr Barszcz czerwony | 1 opakowanie | |
| buraczki marynowane | 100 gramów | |
| czosnek posiekany, ząbek | 1 sztuka | |
| jogurt naturalny grecki gęsty | 500 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Barszcz czerwony przygotuj zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu a następnie wystudź. |
| Krok 2 |
| Buraczki pokrój w cienkie paseczki, szczypior również pokrój drobno. Czosnek posiekaj. |
| Krok 3 |
| W naczyniu połącz przygotowany barszcz, jogurt, pokrojone buraczki oraz szczypior i czosnek - wymieszaj. Chłodnik dopraw do smaku musztardą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Gotowy wstaw do lodówki na 30 minut. |
| Autor: przepisy.pl |