|
Składniki | ||
szczypior | 1 pęczek | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
musztarda | 1 łyżeczka | |
sok z cyrtyny | 1 łyżeczka | |
Gorący Kubek Knorr Barszcz czerwony | 1 opakowanie | |
buraczki marynowane | 100 gramów | |
czosnek posiekany, ząbek | 1 sztuka | |
jogurt naturalny grecki gęsty | 500 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Barszcz czerwony przygotuj zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu a następnie wystudź. |
Krok 2 |
Buraczki pokrój w cienkie paseczki, szczypior również pokrój drobno. Czosnek posiekaj. |
Krok 3 |
W naczyniu połącz przygotowany barszcz, jogurt, pokrojone buraczki oraz szczypior i czosnek - wymieszaj. Chłodnik dopraw do smaku musztardą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Gotowy wstaw do lodówki na 30 minut. |
Autor: przepisy.pl |