Szybki chłodnik z buraczków
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jogurt naturalny grecki gęsty - 500 mililitrów
  • Gorący Kubek Knorr Barszcz czerwony - 1 opakowanie
  • buraczki marynowane - 100 gramów
  • czosnek posiekany, ząbek - 1 sztuka
  • sok z cyrtyny - 1 łyżeczka
  • musztarda - 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • szczypior - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. Barszcz czerwony przygotuj zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu a następnie wystudź.
  2. Buraczki pokrój w cienkie paseczki, szczypior również pokrój drobno. Czosnek posiekaj.
  3. W naczyniu połącz przygotowany barszcz, jogurt, pokrojone buraczki oraz szczypior i czosnek - wymieszaj. Chłodnik dopraw do smaku musztardą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Gotowy wstaw do lodówki na 30 minut.