| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron kolanka | 300 gramów | |
| pomidory suszone | 4 sztuki | |
| pomidory świeże | 1 sztuka | |
| ser feta | 50 gramów | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| szczypiorek | 0.5 pęczków | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
| cebula | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Czosnek oraz cebulę posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. |
| Krok 2 |
| Oba rodzaje pomidorów pokrój drobno i dodaj na patelnię. |
| Krok 3 |
| Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. Następnie połącz na patelni z pozostałymi składnikami. |
| Krok 4 |
| Całość dopraw Delikatem Knorr. |
| Krok 5 |
| Gotowy makaron rozłóż na talerze. Na wierzchu ułóż ser pokrojony w niedużą kostkę, a danie posyp szczypiorkiem. |
| Autor: przepisy.pl |