| |||||||||
| Składniki | ||
| ryż basmati, ugotowany | 2 szklanki | |
| Przyprawa Koreański Grill Knorr | 2 łyżeczki | |
| jajko | 2 sztuki | |
| dymka | 1 sztuka | |
| olej | 2 łyżki | |
| sos sojowy | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Dymkę poszatkuj. |
| Krok 2 |
| Na patelni lub woku podsmaż dymkę i dodaj przyprawę Knorr. Smaż jeszcze pół minuty. |
| Krok 3 |
| Dodaj jajka i usmaż podobnie jak się smaży jajecznicę. |
| Krok 4 |
| Teraz dodaj ryż, sos sojowy i smaż aż ryż nabierze odpowiedniego koloru. Podawaj np. z prażonymi orzachami. |
| Autor: przepisy.pl |