Szybki Stroganoff

265


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
polędwiczka wieprzowa400 gramów
pieczarki300 gramów
musztarda2 łyżki
ogórki kwaszone 5 sztuk
cebula1 sztuka
mąka1 łyżka
olej do smażenia
woda300 mililitrów
Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie paseczki. Dodaj musztardę i dokładnie wymieszaj. Odstaw na chwilę, aby się zamarynowało. Pieczarki pokrój na cząstki.
Krok 2
Na patelni rozgrzej dobrze olej i podsmaż cebulę pokrojoną w piórka i pieczarki.
Krok 3
Dodaj oprószone mąką mięso. Całość smaż, mieszając.
Krok 4
Wlej 300 ml wody i dodaj Sos do pieczeni z grzybami Knorr. Duś wszystko, aż potrawa lekko zgęstnieje.
Krok 5
Na końcu dodaj pokrojonego w paski ogórka. Taki Stroganoff doskonale smakuje również następnego dnia. Najlepiej podawać go z pieczywem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl