Szybkie chili con carne z kukurydzą

0


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
przecier pomidorowy3 łyżki
olej6 łyżek
kminek1 łyżeczka
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
cukier1 łyżeczka
mięso mielone wieprzowe500 gramów
ząbki czosnku4 sztuki
bulion3 szklanki
papryka słodka2 łyżeczki
suszone oregano1 łyżeczka
kukurydza w puszce1 szklanka
czarna fasola w puszce 1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Cebule pokrój w piórka, czosnek na plastry i podsmaż na oleju.
Krok 2
Dodaj mięso, smaż do czasu, gdy się zarumieni i rozgniataj je widelcem.
Krok 3
Wlej bulion, wsyp paprykę, kminek, chilli, oregano oraz koncentrat pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj, doprowadź do wrzenia, przykryj i duś na małym ogniu 20-30 minut często mieszając.
Krok 5
Kiedy mięso będzie miękkie, a sos gęsty, dodaj odsączoną fasolę oraz kukurydzę. Mieszaj i podgrzewaj jeszcze 5-7 minut. Serwuj z ryżem ugotowanym na sypko.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl