|
Składniki | ||
jajko | 5 sztuk | |
mąka | 3 szklanki | |
cukier | 1 szklanka | |
olej | 1 szklanka | |
oranżada | 1 szklanka | |
proszek do pieczenia | 1 opakowanie | |
owoce sezonowe | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
5 jajek mieszamy z cukrem, dodajemy mąkę, olej, oranżadę i proszek do pieczenia. |
Krok 2 |
Blaszkę smarujemy tłuszczem i wlewamy w nią ciasto, na wierzch układamy dostępne owoce: jabłka, ananas, truskawka itp. |
Krok 3 |
Wrzucamy ciacho do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy na złocisty kolor około 50 minut. |
Krok 4 |
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |