Szybkie ciasto z rabarbarem

11


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
jajko5 sztuk
cukier1 szklanka
cukier waniliowy2 opakowania
mąka pszenna2.3 szklanki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
rabarbar1 unit
kruszonka1 unit
lukier1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Rabarbar pokroić na kawałki i posypać cukrem waniliowym.
Krok 2
Kasię rozpuścić i wystudzić.
Krok 3
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, cukier waniliowy, następnie po jednym żółtku.
Krok 4
Pianę delikatnie połączyć z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia, wlać wystudzoną Kasię.
Krok 5
Ciasto przelać do formy, ułożyć kawałki rabarbaru i posypać kruszonką (wykonaną z mąki, cukru i Kasi).
Krok 6
Piec 35 minut w temperaturze 170 C. Po wystudzeniu ciasto polukrować. Smacznego!
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl