Szybkie ciasto z rabarbarem
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 35 minut
  • 170 C °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • jajko - 5 sztuk
  • cukier - 1 szklanka
  • cukier waniliowy - 2 opakowania
  • mąka pszenna - 2.3 szklanki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • rabarbar - 1 unit
  • kruszonka - 1 unit
  • lukier - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Rabarbar pokroić na kawałki i posypać cukrem waniliowym.
  2. Kasię rozpuścić i wystudzić.
  3. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, cukier waniliowy, następnie po jednym żółtku.
  4. Pianę delikatnie połączyć z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia, wlać wystudzoną Kasię.
  5. Ciasto przelać do formy, ułożyć kawałki rabarbaru i posypać kruszonką (wykonaną z mąki, cukru i Kasi).
  6. Piec 35 minut w temperaturze 170 C. Po wystudzeniu ciasto polukrować. Smacznego!