|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
jajko | 5 sztuk | |
cukier | 1 szklanka | |
cukier waniliowy | 2 opakowania | |
mąka pszenna | 2.3 szklanki | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
rabarbar | 1 unit | |
kruszonka | 1 unit | |
lukier | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rabarbar pokroić na kawałki i posypać cukrem waniliowym. |
Krok 2 |
Kasię rozpuścić i wystudzić. |
Krok 3 |
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, cukier waniliowy, następnie po jednym żółtku. |
Krok 4 |
Pianę delikatnie połączyć z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia, wlać wystudzoną Kasię. |
Krok 5 |
Ciasto przelać do formy, ułożyć kawałki rabarbaru i posypać kruszonką (wykonaną z mąki, cukru i Kasi). |
Krok 6 |
Piec 35 minut w temperaturze 170 C. Po wystudzeniu ciasto polukrować. Smacznego! |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |