| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
| jajko | 5 sztuk | |
| cukier | 1 szklanka | |
| cukier waniliowy | 2 opakowania | |
| mąka pszenna | 2.3 szklanki | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| rabarbar | 1 unit | |
| kruszonka | 1 unit | |
| lukier | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rabarbar pokroić na kawałki i posypać cukrem waniliowym. |
| Krok 2 |
| Kasię rozpuścić i wystudzić. |
| Krok 3 |
| Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, cukier waniliowy, następnie po jednym żółtku. |
| Krok 4 |
| Pianę delikatnie połączyć z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia, wlać wystudzoną Kasię. |
| Krok 5 |
| Ciasto przelać do formy, ułożyć kawałki rabarbaru i posypać kruszonką (wykonaną z mąki, cukru i Kasi). |
| Krok 6 |
| Piec 35 minut w temperaturze 170 C. Po wystudzeniu ciasto polukrować. Smacznego! |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |