Szybkie curry z kapustą i kolendrą

8


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
kapusta pekińska1 sztuka
Przyprawa Czerwone Curry Knorr2 łyżki
mleko kokosowe1 szklanka
cytryna1 sztuka
kolendra1 pęczek
prażona cebulka1 opakowanie
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę pokrój w dużą kostkę. Kolendrę porwij lub posiekaj. W rondelku zagotuj mleko kokosowe.
Krok 2
Rozgrzej bardzo dobrze dużą patelnie lub wok. Wlej olej, wrzuć kapustę i wsyp przyprawę Knorr.
Krok 3
Smaż 2 minuty na dużym ogniu. Wlej mleko kokosowe i smaż kolejne 2 minuty.
Krok 4
Posyp kolendrą oraz prażoną cebulką, dopraw sokiem z cytryny i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl