| |||||||||
| Składniki | ||
| kapusta pekińska | 1 sztuka | |
| Przyprawa Czerwone Curry Knorr | 2 łyżki | |
| mleko kokosowe | 1 szklanka | |
| cytryna | 1 sztuka | |
| kolendra | 1 pęczek | |
| prażona cebulka | 1 opakowanie | |
| olej | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kapustę pokrój w dużą kostkę. Kolendrę porwij lub posiekaj. W rondelku zagotuj mleko kokosowe. |
| Krok 2 |
| Rozgrzej bardzo dobrze dużą patelnie lub wok. Wlej olej, wrzuć kapustę i wsyp przyprawę Knorr. |
| Krok 3 |
| Smaż 2 minuty na dużym ogniu. Wlej mleko kokosowe i smaż kolejne 2 minuty. |
| Krok 4 |
| Posyp kolendrą oraz prażoną cebulką, dopraw sokiem z cytryny i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |