Szybkie curry z kapustą i kolendrą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta pekińska - 1 sztuka
  • Przyprawa Czerwone Curry Knorr - 2 łyżki
  • mleko kokosowe - 1 szklanka
  • cytryna - 1 sztuka
  • kolendra - 1 pęczek
  • prażona cebulka - 1 opakowanie
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę pokrój w dużą kostkę. Kolendrę porwij lub posiekaj. W rondelku zagotuj mleko kokosowe.
  2. Rozgrzej bardzo dobrze dużą patelnie lub wok. Wlej olej, wrzuć kapustę i wsyp przyprawę Knorr.
  3. Smaż 2 minuty na dużym ogniu. Wlej mleko kokosowe i smaż kolejne 2 minuty.
  4. Posyp kolendrą oraz prażoną cebulką, dopraw sokiem z cytryny i podawaj.