|
Składniki | ||
kapusta pekińska | 1 sztuka | |
Przyprawa Czerwone Curry Knorr | 2 łyżki | |
mleko kokosowe | 1 szklanka | |
cytryna | 1 sztuka | |
kolendra | 1 pęczek | |
prażona cebulka | 1 opakowanie | |
olej | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kapustę pokrój w dużą kostkę. Kolendrę porwij lub posiekaj. W rondelku zagotuj mleko kokosowe. |
Krok 2 |
Rozgrzej bardzo dobrze dużą patelnie lub wok. Wlej olej, wrzuć kapustę i wsyp przyprawę Knorr. |
Krok 3 |
Smaż 2 minuty na dużym ogniu. Wlej mleko kokosowe i smaż kolejne 2 minuty. |
Krok 4 |
Posyp kolendrą oraz prażoną cebulką, dopraw sokiem z cytryny i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |