Szybkie leczo z kiełbasą
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kolorowa papryka - 4 sztuki
  • pomidory duże - 4 sztuki
  • cebula - 4 sztuki
  • średnia cukinia - 1 sztuka
  • kiełbasa cienka ( np śląska ) - 4 sztuki
  • olej z pestek winogron - 6 łyżek
  • woda - 1 litr
  • pieprz mielony - 1 szczypta
  • papryka mielona - 1 szczypta
  • cukier trzcinowy - 1 szczypta
  • posiekana natka pietruszki - 4 łyżki
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr - 1 łyżeczka
  • Kostka do mięs z papryką Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Zasmażka błyskawiczna ciemna Knorr - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Obrać cebulę .Umyć cukinię i papryki . Wypestkować papryki . Od cukinii odciąć końcówkę. Pokroić warzywa : Cebule w piórka, paprykę w paseczki , cukinię w pół plasterki, pomidory w dużą kostkę.
  2. Kiełbasę pokroić w pół plasterki.
  3. W garnku o szerokim dnie rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i zeszklić . Dodać paprykę , cukinie i pomidory i smażyć mieszając aż zmiękną . Dołożyć kiełbasę i jeszcze chwile smażyć.
  4. Zalać wodą . Dorzucić kostkę bulionową , rozkruszoną mini kostkę Czosnek. Dodać łyżeczkę Delikatu w płynie , łyżeczkę mielonej papryki, łyżeczkę cukru i łyżeczkę pieprzu.
  5. Gotować 1 godzinę. Doprawić do smaku. Zagęścić brązową zasmażką błyskawiczną. Posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.