Szybkie Rigatoni z pomidorami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron Rigatoni - 400 gramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki
  • pomidory pelatti - 400 gramów
  • mozzarella - 1 sztuka
  • margaryna - 0.5 łyżek
  • cebula - 1 sztuka
  • kilka listków świeżej bazylii
  • oliwa z oliwek - 20 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pomidory wraz z zalewą. Sos zagotuj.
  2. Sos dopraw rozkruszoną Mini kostką Knorr. Dodaj kilka liści bazylii, wymieszaj i zdejmij z ognia.
  3. Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Przełóż do naczynia makaron i zalej pomidorowym sosem.
  4. Na wierzchu ułóż plasterki mozzarelli, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj potrawę 15 minut w temperaturze 175 st. C.