|
Składniki | ||
makaron Rigatoni | 400 gramów | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 2 sztuki | |
pomidory pelatti | 400 gramów | |
mozzarella | 1 sztuka | |
margaryna | 0.5 łyżek | |
cebula | 1 sztuka | |
kilka listków świeżej bazylii | ||
oliwa z oliwek | 20 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pomidory wraz z zalewą. Sos zagotuj. |
Krok 2 |
Sos dopraw rozkruszoną Mini kostką Knorr. Dodaj kilka liści bazylii, wymieszaj i zdejmij z ognia. |
Krok 3 |
Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Przełóż do naczynia makaron i zalej pomidorowym sosem. |
Krok 4 |
Na wierzchu ułóż plasterki mozzarelli, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj potrawę 15 minut w temperaturze 175 st. C. |
Autor: przepisy.pl |