| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron Rigatoni | 400 gramów | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 2 sztuki | |
| pomidory pelatti | 400 gramów | |
| mozzarella | 1 sztuka | |
| margaryna | 0.5 łyżek | |
| cebula | 1 sztuka | |
| kilka listków świeżej bazylii | ||
| oliwa z oliwek | 20 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pomidory wraz z zalewą. Sos zagotuj. |
| Krok 2 |
| Sos dopraw rozkruszoną Mini kostką Knorr. Dodaj kilka liści bazylii, wymieszaj i zdejmij z ognia. |
| Krok 3 |
| Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Przełóż do naczynia makaron i zalej pomidorowym sosem. |
| Krok 4 |
| Na wierzchu ułóż plasterki mozzarelli, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj potrawę 15 minut w temperaturze 175 st. C. |
| Autor: przepisy.pl |