Szybkie Rigatoni z pomidorami

19


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron Rigatoni400 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr2 sztuki
pomidory pelatti400 gramów
mozzarella1 sztuka
margaryna0.5 łyżek
cebula1 sztuka
kilka listków świeżej bazylii
oliwa z oliwek20 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pomidory wraz z zalewą. Sos zagotuj.
Krok 2
Sos dopraw rozkruszoną Mini kostką Knorr. Dodaj kilka liści bazylii, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 3
Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Przełóż do naczynia makaron i zalej pomidorowym sosem.
Krok 4
Na wierzchu ułóż plasterki mozzarelli, a następnie naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj potrawę 15 minut w temperaturze 175 st. C.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl