Szybkie szaszłyki Satay
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 2 sztuki
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 1 opakowanie
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • wiórki kokosowe - 1 łyżka
  • olej do smażenia - 1 łyżka
  • szczypiorek - 0.5 pęczków
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso potnij wzdłuż na długie i cienkie paski. Następnie zamarynuj je na 10 minut w przyprawie Knorr i sosie sojowym.
  2. Mięso nadziewaj na patyki, wykonując podobne ruchy, jak przy szyciu igłą.
  3. Gotowe szaszłyki Satay grilluj lub smaż na patelni.
  4. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody, wiórkami kokosa i zagotuj. Na końcu posyp posiekanym szczypiorkiem. Szaszłyki podawaj z sosem oddzielnie.