| |||||||||
| Składniki | ||
| szynka wieprzowa | 1.5 kilogramów | |
| Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 3 łyżki | |
| wędzony boczek | 100 gramów | |
| piwo | 1 sztuka | |
| smalec | 2 łyżki | |
| majeranek | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso umyj, dobrze wysusz i dokładnie natrzyj majerankiem i Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Następnie odstaw na kilka godzin, aby nabrało aromatu. |
| Krok 2 |
| W brytfannie rozpuść smalec, obsmaż na nim zamarynowane mięso. Piecz w piekarniku do momentu, kiedy skórka zrobi się chrupka (200 stopni C). |
| Krok 3 |
| Boczek pokrój w kostkę i namocz w piwie. Smaruj nim skórę szynki w czasie pieczenia, by nabrała specyficznego aromatu i błyszczącego koloru. |
| Autor: tommy |