Szynka na chrupko

0


Średnie


90 min.


6 os.

Składniki
szynka wieprzowa1.5 kilogramów
Przyprawa do wieprzowiny Knorr3 łyżki
wędzony boczek100 gramów
piwo1 sztuka
smalec2 łyżki
majeranek2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso umyj, dobrze wysusz i dokładnie natrzyj majerankiem i Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Następnie odstaw na kilka godzin, aby nabrało aromatu.
Krok 2
W brytfannie rozpuść smalec, obsmaż na nim zamarynowane mięso. Piecz w piekarniku do momentu, kiedy skórka zrobi się chrupka (200 stopni C).
Krok 3
Boczek pokrój w kostkę i namocz w piwie. Smaruj nim skórę szynki w czasie pieczenia, by nabrała specyficznego aromatu i błyszczącego koloru.
Autor: tommyPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl