|
Składniki | ||
szynka wieprzowa | 1.5 kilogramów | |
Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 3 łyżki | |
wędzony boczek | 100 gramów | |
piwo | 1 sztuka | |
smalec | 2 łyżki | |
majeranek | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso umyj, dobrze wysusz i dokładnie natrzyj majerankiem i Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Następnie odstaw na kilka godzin, aby nabrało aromatu. |
Krok 2 |
W brytfannie rozpuść smalec, obsmaż na nim zamarynowane mięso. Piecz w piekarniku do momentu, kiedy skórka zrobi się chrupka (200 stopni C). |
Krok 3 |
Boczek pokrój w kostkę i namocz w piwie. Smaruj nim skórę szynki w czasie pieczenia, by nabrała specyficznego aromatu i błyszczącego koloru. |
Autor: tommy |