PRZEPISY.PL

Szynka pieczona

  • 90
  • 8
  • Łatwe
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula200 g
  • ząbki czosnku4 szt
  • liść laurowy2 szt
  • sól5 g
      • Krok 1

        Szynkę umyj, włóż do emaliowanego garnka, zalej dużą ilością zimnej wody i wstaw do chłodnego miejsca na 8-10 godzin. Po wyjęciu mięso dobrze wytrzyjœściereczką.
      • Krok 2

        Przyprawy dobrze zmiażdż cebulę pokrój w kostkę, czosnek rozetrzyj z solą. Mięso dobrze natrzyj solą, przyprawami i włóż do emaliowanego garnka, posyp cebulą wymieszaną z czosnkiem, włóż rozdrobnione listki laurowe. Garnek przykryj i wstaw do chłodnego miejsca na 2-3 dni.
      • Krok 3

        W tym czasie mięso kilka razy obróć w garnku. Po wyjęciu z garnka zdejmij cebulę i przyprawy, osusz. Tłuszcz rozpuść w brytfannie, włóż szynkę, szczelnie przykryj pokrywkę i piecz w średnio ogrzanym piekarniku 3 godziny. Po upieczeniu szynkę wyjmij i ochłodzoną wstaw do lodówki.

      Komentarze (0)

      Podobne przepisy:

      58
      osób dodało do Mniamlisty
      30''
      4
      Łatwe
      26
      osób dodało do Mniamlisty
      45''
      4
      Łatwe
      119
      osób dodało do Mniamlisty
      30''
      4
      Łatwe
      46
      osób dodało do Mniamlisty
      30''
      4
      Łatwe