Szynka pieczona z suszonymi pomidorami
  • 60 minut
  • 8 osób
  • Średnie

Składniki:

  • szynka "kulka" - 1 sztuka
  • pomidory - 8 sztuk
  • oregano - 0.5 łyżeczek
  • oliwa - 4 łyżki
  • Rosół wołowy Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i wysusz. Do naczynia żaroodpornego z pokrywką nalej oliwę i wsyp oregano. Włóż mięso i obracaj je aż całe będzie obtoczone w ziołach.
  2. Na dnie naczynia połóż pomidory suszone, na nich mięso. Dolej szklankę wrzątku wymieszaną z kostką rosołową.
  3. Przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na godzinę. Po upieczeniu wyjmij mięso z piekarnika i pozostaw przykryte jeszcze przez 15minut.