Szynka z rusztu

2


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
szynka wieprzowa b/k1.2 kilogramów
oliwa60 gramów
cebula1 sztuka
marchewka2 sztuki
majeranek1 łyżeczka
Przyprawa do wieprzowiny Knorr2 łyżeczki
Sos do pieczeni ciemny Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Czosnek pokroić w cieniutkie plasterki, szynkę nakłuć ostrym, wąskim nożem - naszpikować czosnkiem z obu stron.
Krok 2
Z oliwy, przyprawy Knorr i majeranku przygotować marynatę - dokładnie natrzeć mięso. Włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i odstawić (najlepiej na kilka godzin).
Krok 3
Posolić, obłożyć cebulą i marchewką, podlać odrobiną wody - krótko udusić w szybkowarze (7min. od puszczenia pary).
Krok 4
Owinąć folią aluminiową - upiec na grillu, aż mięso będzie miękkie (ok. 45min). Pokroić w plastry, polać sosem pieczeniowym. Smacznego!
Autor: magnolia0joaskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl