Szynka zapiekana z musztardą i miodem

10


Łatwe


90 min.


6 os.

Składniki
szynka wędzona3 kilogramy
miód3 łyżki
musztarda2 łyżki
laska cynamonu1 sztuka
brandy100 mililitrów
Imbir z Nigerii Knorr1 szczypta
Goździki z Indonezji Knorr6 sztuk
Przyprawa do karkówki Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z miodem, musztardą, cynamonem oraz imbirem. Dodaj brandy i wymieszaj.
Krok 2
Szynkę natrzyj przygotowaną marynatą, ponakłuwaj szpikulcem, a w szczeliny powtykaj goździki.
Krok 3
Mięso włóż do woreczka do pieczenia.
Krok 4
Woreczek zepnij spinką i wstaw do nagrzanego do 160 °C piekarnika. Zapiekaj przez około 1,5 godziny.
Krok 5
Przed końcem pieczenia woreczek rozetnij od góry i pozwól, aby szynka się zarumieniła. Następnie mięso wyjmij na półmisek i polej powstałym podczas pieczenia sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl