Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz ze skorupek. Rozkrój je wzdłuż na połówki. |
Krok 2 |
Śmietanę ubij na sztywno, dodaj chrzan, posiekany szczypior, sok z cytryny oraz pieprz (część pozostaw do dekoracji) i ½ opakowania Knorr. Całość dobrze wymieszaj. |
Krok 3 |
Osiem plastrów szynki posmaruj przygotowanym kremem i owiń nimi połówki jajek. |
Krok 4 |
Pozostałe plastry szynki zwiń w rożki i napełnij chrzanowym kremem. |
Krok 5 |
Pozostałą część sosu Knorr rozmieszaj z wodą, oliwą oraz posiekaną natką. |
Krok 6 |
Na środku półmiska ułóż sałatę. Dookoła poukładaj zawinięte w szynkę jajka oraz rożki z kremem. |
Krok 7 |
Całość skrop przygotowanym sosem i udekoruj szczypiorem. |