| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz ze skorupek. Rozkrój je wzdłuż na połówki. |
| Krok 2 |
| Śmietanę ubij na sztywno, dodaj chrzan, posiekany szczypior, sok z cytryny oraz pieprz (część pozostaw do dekoracji) i ½ opakowania Knorr. Całość dobrze wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Osiem plastrów szynki posmaruj przygotowanym kremem i owiń nimi połówki jajek. |
| Krok 4 |
| Pozostałe plastry szynki zwiń w rożki i napełnij chrzanowym kremem. |
| Krok 5 |
| Pozostałą część sosu Knorr rozmieszaj z wodą, oliwą oraz posiekaną natką. |
| Krok 6 |
| Na środku półmiska ułóż sałatę. Dookoła poukładaj zawinięte w szynkę jajka oraz rożki z kremem. |
| Krok 7 |
| Całość skrop przygotowanym sosem i udekoruj szczypiorem. |