Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami

248


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
szynka konserwowa16 plastrów
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
śmietana kremówka6 łyżek
starty chrzan2 łyżki
jajko4 sztuki
mix sałat1 szklanka
szczypior1 pęczek
woda2 łyżki
oliwa z oliwek2 łyżki
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
natka pieruszki1 pęczek
cytryna0.5 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz ze skorupek. Rozkrój je wzdłuż na połówki.
Krok 2
Śmietanę ubij na sztywno, dodaj chrzan, posiekany szczypior, sok z cytryny oraz pieprz (część pozostaw do dekoracji) i ½ opakowania Knorr. Całość dobrze wymieszaj.
Krok 3
Osiem plastrów szynki posmaruj przygotowanym kremem i owiń nimi połówki jajek.
Krok 4
Pozostałe plastry szynki zwiń w rożki i napełnij chrzanowym kremem.
Krok 5
Pozostałą część sosu Knorr rozmieszaj z wodą, oliwą oraz posiekaną natką.
Krok 6
Na środku półmiska ułóż sałatę. Dookoła poukładaj zawinięte w szynkę jajka oraz rożki z kremem.
Krok 7
Całość skrop przygotowanym sosem i udekoruj szczypiorem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl