Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • szynka konserwowa - 16 plastrów
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • śmietana kremówka - 6 łyżek
  • starty chrzan - 2 łyżki
  • jajko - 4 sztuki
  • mix sałat - 1 szklanka
  • szczypior - 1 pęczek
  • woda - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • natka pieruszki - 1 pęczek
  • cytryna - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz ze skorupek. Rozkrój je wzdłuż na połówki. Owiń każdą plasterkiem szynki.
  2. Osiem plastrów szynki posmaruj przygotowanym kremem i owiń nimi połówki jajek.
  3. Śmietanę ubij na sztywno, dodaj chrzan, posiekany szczypior, sok z cytryny oraz pieprz (część pozostaw do dekoracji) i ½ opakowania Knorr. Całość dobrze wymieszaj.
  4. Pozostałe plastry szynki zwiń w rożki i napełnij chrzanowym kremem.
  5. Pozostałą część sosu Knorr rozmieszaj z wodą, oliwą oraz posiekaną natką.
  6. Na środku półmiska ułóż sałatę. Dookoła poukładaj zawinięte w szynkę jajka oraz rożki z kremem.
  7. Całość skrop przygotowanym sosem i udekoruj szczypiorem.