Szyszki
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • bez pieczenia °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • cukierki krówki - 250 gramów
  • woda - 0.5 szklanek
  • cukier - 1 szklanka
  • kakao - 3 łyżki
  • aromat cytrynowy - 1 opakowanie
  • mleko w proszku - 2 szklanki
  • ryż preparowany - 150 gramów

Sposób przygotowania:

  1. W rondelku rozpuść Kasię, dodaj cukier, kakao i wodę.
  2. Dodaj krówki i mieszaj aż masa stanie się jednolita i gładka.
  3. Masę zdejmij z ognia i dodaj do niej kilka kropli aromatu.
  4. Jeszcze ciepłą masę przełóż do miski i połącz z mlekiem w proszku.
  5. Wsyp ryż i dokładnie wymieszaj.
  6. Masę nabieraj łyżką i formuj w dłoniach niewielkie szyszki. Ułóż na papierze do pieczenia i odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia.