Tacos z rybą

Składniki:

  • olej - 2 łyżki
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • oregano - 1 szczypta
  • posiekane ząbki czosnku - 2 sztuki
  • mąka - 3 łyżki
  • sok z limonki - 3 łyżki
  • kolendra - 1 łyżka
  • kumin - 1 szczypta
  • posiekana cebula - 0.5 sztuk
  • filety rybne - 450 gramów
  • tortilla - 8 sztuk
  • poszatkowana czerwona kapusta - 0.25 sztuk
  • pikantny sos - 3 łyżki
  • chili łagodna - 1 łyżeczka

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Rybę dopraw wszystkimi wyżej wymienionymi przyprawami i obtocz w mące.
  2. Usmaż na złoto na oleju.
  3. Kapustę wymieszaj z oregano, kuminem, chili i czosnkiem.
  4. Dodaj sok z limonki, sól i sos paprykowy.
  5. Podgrzej tortille. Na każdej tortilli ułóż rybę i sałatę z kapusty. Posyp kolendrą i cebulą oraz dodaj salsę.