Tacos - VIDEO

12


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 200 gramów
Sos sałatkowy francuski Knorr
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr1 łyżka
awokado1 sztuka
pomidor1 sztuka
czerwona cebula1 sztuka
fasola czerwona50 gramów
czarne oliwki20 gramów
kukurydziane placki tortilla8 sztuk
mix sałat100 gramów
kwaśna śmietana100 gramów
papryczka jalapeno1 sztuka
kmin rzymski0.5 łyżeczek
sproszkowane ziarna kolendry0.5 łyżeczek
oliwa z oliwek50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Piersi z kurczak pokrój w kostkę. Przypraw Przyprawą do kurczaka Knorr. Dodaj kumin, sproszkowane ziarna kolendry oraz oliwę z oliwek. Posiekaj papryczkę, dodaj do kurczaka. Odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut.
Krok 2
Rozgrzej na patelni oliwę i usmaż mięso.
Krok 3
Przygotuj sos guacamole. Awokado, pomidora oraz czerwoną cebulkę pokrój w drobną kostkę. Dodaj sos sałatkowy Knorr.
Krok 4
Do placka włóż mix sałat, czerwoną fasolkę, oliwki i mięso. Podawaj z sosem guacamole oraz śmietaną.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl