Tacos - VIDEO
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 200 gramów
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżka
  • awokado - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • fasola czerwona - 50 gramów
  • czarne oliwki - 20 gramów
  • kukurydziane placki tortilla - 8 sztuk
  • mix sałat - 100 gramów
  • kwaśna śmietana - 100 gramów
  • papryczka jalapeno - 1 sztuka
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 0.5 łyżeczek
  • sproszkowane ziarna kolendry - 0.5 łyżeczek
  • oliwa z oliwek - 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Piersi z kurczak pokrój w kostkę. Przypraw Przyprawą do kurczaka Knorr. Dodaj kumin, sproszkowane ziarna kolendry oraz oliwę z oliwek. Posiekaj papryczkę, dodaj do kurczaka. Odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut.
  2. Rozgrzej na patelni oliwę i usmaż mięso.
  3. Przygotuj sos guacamole. Awokado, pomidora oraz czerwoną cebulkę pokrój w drobną kostkę. Dodaj sos sałatkowy Knorr.
  4. Do placka włóż mix sałat, czerwoną fasolkę, oliwki i mięso. Podawaj z sosem guacamole oraz śmietaną.